Expeditie ik®

Expeditie ik impressie van de tool

Wat is Expeditie-ik®?

Expeditie-ik® is een methodiek voor coaches,  die bestaat uit kwaliteitskaarten, een praatplaat, handleiding en kaarten over mindset, emoties en wensen.

De methodiek helpt bij hulpvragen op het gebied van faalangst, slaapproblemen, emotie regulatie, sociale contacten, leren omgaan met frustratie, omgaan met perfectionisme, grenzen stellen en zoveel meer.

Door de vraag, hulpbronnen en kwaliteiten te visualiseren ontdekken mensen welke nieuwe stappen zij kunnen maken. Het geeft hen nieuwe inzichten in zichzelf. Het identificeren met de figuren van de methodiek maakt dit proces makkelijker.

Inhoud van de methodiek

50 kwaliteitkaarten

50 kwaliteitkaarten

15 gevoelskaarten

15 kaarten over emoties (blauw)

15 mindsetkaarten (roze)

15 kaarten over mindset (roze)

15 mindsetkaarten

15 kaarten over wensen (oranje)

1 expeditie plaat

1 expeditie plaat

1 A4 handleiding

1 A4 handleiding

1 uitgebreide handleiding

1 uitgebreide handleiding met downloads

Hieronder een uitleg over bovenstaande onderdelen van de methodiek:

Mindsetkaarten: deze kaarten zijn woorden die te maken hebben met de mindset theorie van C. Dweck. Zij doet al jarenlang onderzoek naar motivatie, persoonlijkheid en ontwikkeling en merkte dat kinderen op verschillende manieren kunnen reageren op uitdagende oefeningen. Na veel onderzoek kwam ze tot de bevinding dat iemand, afhankelijk van diens overtuigingen, eerder handelt volgens een vaste mindset of volgens een groeimindset. Afhankelijk van welke overtuiging iemand heeft in een bepaalde context kan men eerder volgens een vaste mindset of een groeimindset reageren.

Wenskaarten: op deze kaarten staan uitdrukkingen of woorden die je graag zou willen doen, hebben of zijn.

Emotiekaarten: hierop staan emoties die je zowel helpend als belemmerd in kan zetten

Expeditie plaat: deze geeft houvast aan de richting die je opwandelt. Het is de grondplaat van je expeditie. Op deze plaat kan je zien welke doelen, handvatten, tools en hulpbronnen je hebt ingezet.

Alle drie de kaarten kunnen als doel ingezet worden. Afhankelijk van de hulpvraag kies je een kaart. De werkbladen, die in de uitgebreide handleiding staan, zijn in te zetten om stappen tijdens de expeditie te verankeren.

A4 handleiding: een korte werkhandleiding die je gebruikt tijdens je interventies, gesprekken.

Uitgebreide handleiding: hierin vind je verschillende soorten gesprekstechnieken, achtergrondinformatie, tools en downloads, die je kunt gebruiken tijdens de sessies. De uitgebreide handleiding en downloads ontvang je in de mail na je aankoop.

image00008

Voor wie is het?

De tool is bedoeld voor coaches en leerkrachten.

Na veel testen en onderzoek is deze methodiek tot stand gekomen.

Samen met downloads en een digitale uitgebreide handleiding kun je aan de slag binnen je coachingspraktijk of klas.

Ervaringen van andere coaches