Daniel Kluken- NLPmaster coach: “Door je bewust te worden van wat je je in het nu visualiseert en jezelf daarover de juiste vragen te stellen, kun je je stemming veranderen. Hiermee verander je tevens je gedrag, en overwin je de obstakels in jezelf. Dit zorgt ervoor dat de kans dat jij je doelen bereikt groter wordt. Persoonlijke ontwikkeling zoals NLP, helpt je om bewuster te worden van wat je jezelf intern presenteert, en dit indien gewenst te veranderen.”

Wat doet je brein?

Voor de methode Expeditie-ik® visualisatie heeft hetzelfde effect op je brein als echte acties.
Je brein ‘vertelt’ de neuronen namelijk dat je een actie echt aan het uitvoeren bent, wat leidt tot een soort ‘gedrags-geheugen’. Door deze paden te creëren kiest je brein sneller die paden op het moment dat je de gevisualiseerde actie daadwerkelijk gaat uitvoeren. Omdat die actie al bekend is voor je brein, kan het je gedrag of prestaties verbeteren en daarmee bijdragen aan het bereiken van je doelen. Tijdens de coachingssessie stel je de juiste vragen zoals ook NLP coaches doen.

Stel vragen vanuit de NLP theorie

Stel als een NLP coach de vragen zal stellen:

  • Is wat je jezelf denkt helpende voor jezelf?? Helpt het je om je doelen te bereiken, of belemmert het je juist?
  • Wat zou je zelf beter kunnen doen in deze situatie?
  • Hoe zou het eruit zien wanneer iets je wel lukt, of wanneer je iets wel kan?

Leg deze antwoorden op de expeditieplaat.

Door het toepassen van simpele NLP technieken, heb je de mogelijkheid om de visualisatie aan te passen. Het bijvoorbeeld herkaderen van negatieve gedachten, bekijk deze vanuit een ander perspectief. Gebruik een tijdlijn tijdens de coachingssessie.

Naast NLP technieken kan je ook schaalwandelingen inzetten en schaalvragen gaan stellen. Deze vorm wordt uitgebreid beschreven in de handleiding en heeft een download voor de Expeditie-ik® methode. Werk vooral met een methode die bij je past en die in verbinding met je client staat.

Ga als NLP coach of andere begeleider naar de webshop om kennis te maken met Expeditie-Ik.